
Asiantuntija blogit
Täältä löydät meidän asiantuntija -kirjoituksia DEI-tematiikasta sekä johtamisesta.
Tuotamme ja tulkitsemme oikeaa tietoa & tutkimuksia. Pohdimme aidosti ja terävästi vaikutuksia. Emme kirjoita yksinkertaistetusti.
Kirjoitamme mahdollisimman ymmärrettävästi käyttämättä kuitenkaan oikopolkuja ja menettämättä tietoa.
Lisäksi meillä vierailee viisaita vieraskynäilijöitä ajankohtaisista aiheista.

Tasa-arvo keskustelu voi olla myös lähtökohtaisesti epätasa-arvoinen
Tasa-arvoblogissa syynätään suurennuslasin alla tasa-arvolakia sekä sivutaan yhdenvertaisuutta ja syrjintää. Pohditaan lisäksi mikä merkitys on suomalaiselle työelämälle sillä, että niin moni suomalainen toi esille omat syrjivät ajatus- ja käytösmallinsa presidentinvaalien alla.

DEI konsultointi Suomessa
Maija Winterin raikas vieraskynäily on tervetullut asiantuntijakirjoitus.
Maija Winter teki pro-gradu tutkielmansa monimuotoisuustyöstä Suomessa haastattelemalla DEI työtä tekeviä konsultteja. ”Tutkimukseni nostaa esiin haasteita, joita DEI-konsultit kohtaavat työssään ja jotka ovat ajankohtaisia myös yrityksille.” – Maija Winter Vahva lukusuositus niin DEI konsulteille kuin yrityksillekin!

Uusi myötätunto-malli pistää arvioimaan
Tuntea saa niin, että tuntuu ja sen kuulukin näkyä naamasta. Tämän me opimme myötätuntoblogin ensimmäisessä osassa. Tällä kertaa tutustutaan myötätunnon uuteen malliin ja ymmärretään miksi hommiin ei saa heittäytyä ennen arviointia.

What is needed to establish trust and guide team forward?
Karthikesh Raju, our guest writer, revisits his experience in moving from specialist role to a leadership position. One year is a long time - this time he looks back listing the key success factors in teambuilding for him.

Yritysten motiivit pridekuukauden aikana
Tämä vieraskynäily haastaa yrityksiä pohtimaan omia motiivejaan Priden tukemisessa ja kannustaa jatkuvaan arvokeskusteluun koskien seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tukemista 24/7_365.

Onko oikeaa myötätuntoa ilman aitoa empatiaa?
Myötätunto ajaa sympatian ohi ja sukeltaa empatiaa syvemmälle.
Pohdin tässä blogissa vastausta kysymykseen; Pitääkö työelämässä hypätä myötätuntoon empatian ohi?

Succeed in Career Transitions
Karthikesh Raju, our guest writer, explores the common challenge: How to succeed in moving from specialist role to a leadership position? Vieraskynäilijä Karthikesh Raju vastaa kysymykseen: Miten siirtyä onnistuneesti asiantuntijaroolista johtajaksi?
Karthikesh Raju is a Senior Vice President Product Management at TactoTek

Inklusiivinen organisaatio
Tämän blogin tarkoitus on syventyä organisaation inkluusioisuuteen. Blogi on jatkoa aiemmalle inklusiivisuutta tiimissä pohtivalle kirjoitukselle.
Mistä rakentuu inklusiivinen organisaatio? Apua DE&I käytänteisiin.

Mitä tarkoittaa Society 5.0? Onko Industry 4.0 ohi?
Onko ’Yhteiskunta 5.0’ Ihmisyydenaikakausi - Human-centric era 5.0? Kumpi on oikea termi: Industry 5.0 vai Society 5.0? Onko tämä uusi aikakausi 5.0 jo kovaa vauhtia menossa vai vasta tulossa?
Tämä blogi tulkitsee Society 5.0 alkuperää eli Japanin määritelmää tästä uuden aikakauden konseptista sekä uutta EU-julkaisua aiheesta. Lisäksi pohditaan sitä mitä New Society 5.0 voi käytännössä tarkoittaa.

Johtoryhmät monimuotoistuvat - oletko valmis?
Monimuotoisuus on vielä kehittymätön määritelmä ja siltä tuntuu puuttuvan yhtenäinen käsitteistö ja normisto. Siitä huolimatta yritykset tekevät todella paljon hyvää työtä määrittäessään omaa lähestymistapaansa monimuotoisuuteen. Yhtä oikeaa lähestymistapaa ei ole, mutta osaamista, ymmärtämistä, tekemistä ja keskustelua tulisi lisätä.

Luottamuksen vastakohta ei ole epäluottamus
Luottamus ja epäluottamus – kaksi toisistaan erillään olevaa sosiaalista todellisuutta.
Tämän päivän kompleksisissa organisaatioissa on yhä useammin ominaista samanaikainen korkea luottamus ja korkea epäluottamus. Tämä blogi on sukellus luottamus-käsitteen kahteen ulottuvuuteen – luottamukseen ja epäluottamukseen.

Arvo-yhteensopivuus
Etsin vapauttavia vastauksia, mutta törmäsin sen sijaan vangitseviin kysymyksiin.
Arvot ovat ihmisen käytöksen sisäinen ohjausjärjestelmä. Mikäli yksilön ja organisaation arvot ovat ristiriidassa keskenään, häviää merkittävä määrä tiedostamatonta energiaa arvoristiriitakuiluun, mikä estää suorituskykyä. Arvot voivat olla heikosti tai vahvasti edustettuja tai tunnistettuja niin yksilö- kuin organisaatiotasollakin. Yksiselitteistä oikeaa tai väärää – parempaa tai huonompaa tasoa ei ole olemassa.

Inklusiivisuus
Inklusiivisuus on yhteenkuuluvuuden ja ainutlaatuisuuden liitto
Inkluusioisessa ryhmässä jokainen henkilö kokee kuuluvansa ainutlaatuisena yksilönä sisäpiiriin. Pelkkä osallistaminen ei riitä - inklusiivisuus on aktiivista käytöstä, jossa varmistetaan yksilön yhteenkuuluvuus muuhun ryhmään ja samaan aikaan hänen erilaistavien ominaisuuksien säilyttämiseen kannustetaan. Tutkailen itselleni ja sinulle avuksi tässä blogissa, mitä inklusiivisuus tarkoittaa ja mistä inklusiivinen kulttuuri koostuu.
Muita luekemisen arvoisia ajatuksia ja artikkeleita
Sukupuoli epätasa-arvoa ei korjata lisäämällä sukupuolidiversiteettiä.
Gantsi nosti esiin epätasa-arvoon keskittyneen väitöstutkimuksen (HBR-webinaari 16.9.2020) loistavia ja merkityksellisiä näkökulmia. -’Työyhteisöjä ei ole koskaan luotu monimuotoisuudelle’
Helsingin Sanomissa pohdittiin 30.8.2020 rekrytointia ‘cultural-fit’ näkökulmasta.
Gantsi otti aiheeseen kantaa: ‘En pelkäisi kulttuuriyhteensopivuus merkityksen korostamista liian homogeenisyyden pelossa – lisäisin aihealueen laajempaa ymmärtämistä ja liittyvää tutkimustyötä”.
DIF -Directors’ Institute Finlandin 13.8.2020 julkaisema ajankohtaisjuttu: “Johtoryhmän demografinen monimuotoisuus estää tai edistää suorituskykyä”.
